dimarts, 20 de juliol del 2010

Cinema en català: Una notícia sobre "Ventre blanc"

Avui aquest bloc cinèfil, en la línia de reivindicar la normalització del cinema català i en català a tots els nivells, es vol fer ressò d'un projecte que em sembla molt interessant.
Es tracta del film Ventre Blanc, una faula tragicòmica que parla d'altres maneres de ser feliç al marge de la societat de consum. No cal tenir cotxe, parella o hipoteca per assolir la felicitat. Ventre blanc és un relat místic i alhora delirant sobre l’amor, el transcendent i la caducitat de les coses.
En format coral, la pel·lícula narra les aventures vitals de tres persones: els portadors dels capgrossos de Vic. En paral·lel, tenen contacte amb la Nona: una organista d’onze anys que coneix un nen que viu dintre d'un orgue d’església.
El guió i la direcció són de Jordi Lara i la meva amiga Coia Valls, que m'ha passat la informació, forma part del repartiment. Les imatges del Teaser m'han agradat tant que us les enllaço tot seguit. Mireu-les. Ja veureu com també us criden l'atenció.


Ventre Blanc
www.ventreblanc.cat

Malgrat l'interès que demostra tenir, segurament aquest llargmetratge no arribarà a les sales comercials. És realment una pena. Fet íntegrament per catalans, com demostra la fitxa tècnica que adjunto tot seguit, probablement no passarà d'anècdota local. Em sembla vergonyosa aquesta despesa inútil de mitjans i de talent.
Hauríem de sentir-nos obligats a promoure el cinema català amb tot l'esforç que faci falta. I per això també ha de tenir espectadors. No ho oblideu.
Mentrestant, espero que Ventre blanc us faci tan bona impressió com a mi.


Fitxa tècnica:

Títol: Ventre blanc
Guió i direcció: Jordi Lara.
Fotografia i edició: Jordi Crusats i Sergi Lladó
So: Pablo Venegas
Música: Jordi Lara
Repartiment principal Enric/Merma: Enric Andreu; Xevi/Nen: Xevi Furriols; Manel/Veia: Manel Dot; Professor de dansa: Xevi Blancafort; Mare del professor de dansa: Isabel Gorina; Nona: Laia Alberch; Josep: Dani Tomàs; Susanna: Coia Valls; Mossèn Simó: Pep Simon; Rot: Enric Casassas; Jan: Jan Puig.

Ventre blanc va rebre la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística 2009.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, Anna Maria!!

Per poc que pugui veuré aquesta pel·lícula. Totes les que he vist d'aquest tipus: poc comercial, poc pressupost i guió poc convencional m'han agradat molt.

Gràcies per fer-ne ressó. Ja que no ens tradueixen les còpies bé hem de fer veure que les nostre pel·lícules ens interessen i molt!!

Petons!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

De res, Teresa. I, sí, evidentment, hem de promoure els nostres artistes. Només faltaria.