diumenge, 25 d’octubre del 2009

Volem la paritat del cinema en català!


"El racó de l'Anna" recolza al 100% l'exigència de la paritat del cinema en català. Ja n'hi ha prou de mitges tintes. Ja n'hi ha prou d'haver d'anar a l'altra punta de la ciutat per veure una pel·lícula que només fan en català en dues o tres sales dels afores. Ja n'hi ha prou d'haver de mendicar allò que ens pertany, el cinema doblat o subtitulat en la nostra llengua.

Des d'aquest bloc que, com sabeu, estima la cultura i el cine, no podíem deixar de fer-nos ressò d'una llei insuficient i que -perdoneu la desconfiança- no tenim clar que s'acabi aplicant en la seva totalitat.

Lluitem tots plegats per la dignificació del català en tots els àmbits.
Avui, amics, li toca al setè art.


4 comentaris:

Elies ha dit...

Totalment d'acord.

Llaudal ha dit...

M'hi apunto.

Griselda ha dit...

Estic fent la tafaner (després de mirar el bloc de la Shaudin Melgar) i la realitat es que del tema cinema, com en tants altres, estem igual o pitjor que el 2009, data del teu comentari respecta a la paritat.Quan van obrir els cinemes Boliche, vaig pensar; ja era hora!, però passat el temps resulta que de totes les pel·lícules que fan el doblatge es pot ser una en català i la resta en castellà! i tant el REnoir com als Verdi tot igual que abans, es a dir sempre en castellà! Jo també estic cansada d' aquest mal tractament! Sort de gent com vosaltres que feu una feina tant important per la ostre llengua. Gràcies.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Tens tota la raó. Passen els anys i res no canvia. És molt decebedor.
Gràcies per passar per aquí!